Saffransrutor med krämig frosting
Saffran och åter saffran, hoppas ni gillar det lika mycket som mig;) Jag älskar verkligen bakverk med saffran och speciellt nu när julen närmar sig. Här har du magiska små saffransrutor med en fantastiskt god och krämig frosting. Alltså de är svåra att sluta äta, lite beroendeframkallande liksom och riktigt enkla att göra.
Saffransrutor med krämig frosting
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
3 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 paket saffran (0,5g)
1 1/2 dl vatten
Krämig frosting:
100g smält smör
100g naturell färskost (philadelphiaost)
3 dl florsocker
Topping:
Kokos
Gör så här:
Vispa ihop ägg och strösocker tills du får det vitt och fluffigt. Gärna med maskin annars tar det lite tid;) Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Rör så allt blandas väl och sikta ner i äggsmeten och blanda. Rör ut saffran i vattnet och rör försiktigt ner i bunken. Häll ut smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna som är ca 20x30cm. Sätt in i ugnen ca 30-35 minuter på 175 grader. Håll koll på kakan mot slutet och stick med en sticka, stickan ska vara torr.
Låt kakan kallna under tiden gör du frostingen. Smält smöret i en kastrull, låt svalna. Vispa ihop smör, philadelphiaost och florsocker till en krämig frosting. Strö till sist över kokos, dela i bitar och njut!!! SÅÅÅÅ GOTT! Kakan förvaras i kylen men ta fram den innan servering.
Alltså denna ljuvliga frosting med krämighet från färskosten. Så galet gott!
Kram Kram
Hanna
Hej,
Undrar om dessa går att frysa?
victoriasprovkök
Inte testat men det borde funka fint
Ellinor
Hej!
Dessa är verkligen magiskt goda, men jag tänkte bara kika om de går att göra glutenfria och om man isf har samma mängd glutenfritt mjöl som man har med vanliga vetemjölen ?☺️
Maria
Låter underbara! Blir de saftiga även fast det inte är smör i? 🙂 Jag tänkte nämligen göra halva satsen med kakao istället för saffran då sambon inte gillar saffran, men ser att oftast när man gör t.ex. Kärleksmums så är det smör i.
Kan man annars ha i smör i detta recept tror du?