Fluffiga frallor
Då var jag hemma igen efter 2 härliga veckor på fantastiska Jamaica. Lite skillnad på väder är det ju och jag måste säga att jag hellre befunnit mig på Jamaica ett par dagar till. Trött som få har jag dessutom jobbat idag och gårdagen fick jag hålla mig aktiv för att inte somna. Så då var det ju perfekt att baka dessa Fluffiga frallor. Såååå himlans goda och fluffiga blev de.
Fluffiga frallor ca 12-15 st
40g färsk jäst
5 dl ljummet vatten
1/2 dl naturell rapsolja
2 tsk salt
2 msk mjuk eller flytande honung
1 dl (50g) fint rågmjöl
9 1/2 (570g) vetemjöl
Gör så här:
Smula jästen i en bunke. Häll över ljummet vatten och rör så jästen löses upp. Tillsätt olja (vanlig naturell rapsolja i sån plastflaska, inte med smak för det blir inte bra). Tillsätt sedan salt, honung och rågmjöl. Rör och och tillsätt till sist mjölet, lite åt gången tills du får en fin lite kletig deg. Ta inte i för mycket mjöl för hemligheten till fina bröd är mindre mjöl. kolla bilden nedan, så kletig är degen vid utbaket.
Låt degen jäsa ca 30-40 minuter under bakduk. Häll sedan ut degen på ett väl mjölat bakbord. Strö mjö på degen och på händerna och vik ihop degen lätt. Knåda inte.
Vik degen som en limpa och skär lagom stora bitar som du viker ihop till ett slarvigt bröd. Se bilder nedan.
Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper mjöla bröden och skär ytliga snitt i bröden.
Låt bröden jäsa ca 20 minuter under bakduk. Sätt in i ugnen ca 10 minuter på 250 grader. Bröden ska få fin färg håll koll på bröden för alla ugnar är olika. Låt svalna och njut av nybakat!
Alltså kolla den degen, lite mjöl är hemligheten. Forma degen med lätta händer annars klibbar det:)
Vik ihop degen till en liten slarvig bulle och skär ytliga snitt med en vass kniv.
Alltså såååå himlans fluffiga och otroligt goda. Du måste prova. Nästan samma grund som mina nattjästa men dessa görs på drygt 1 1/2 timma.
Ha en toppendag, kram!
Johanna
Hej!
Använder du gradtal för varmluftsugn i dina recept?
/ Jo
victoriasprovkök
Hej det är för vanlig ugn:)
Mikaela
Så goda och fluffiga, precis som receptet utlovade. Tack igen å igen å igen för dina supersmarriga recept Victoria =)
Marie
Bakade dessa idag! Supergoda! Tack!!!?
Linda
SÅ goda och överraskande fluffiga! Äntligen ett bröd som inte bara smakar jäst. Till och med min man som inte gillar bröd åt flera stycken.
victoriasprovkök
Åh så roligt 😘
Vilma
Blir det lagom saltat med 2 tsk salt? Tycker degen smakar lite väl saltat, men det kanske blir bra när dem är tillagade?
victoriasprovkök
De blir toppen
Elenor
Nu har jag bakat dessa frallor och wow vad fluffiga och goda dom blev 👌🏻 Grabben gav dom 👍🏻 upp! Älskar alla dina brödrecept ❤️
Malin
Så goda och fina de blev! Hade inget rågmjöl hemma utan bytte ut det och en dl av vetemjölet mot grovmalt grahamsmjöl.
Anita Nilsson
Ser jättegoda ut, måste prova.
Marie
Så goda o tydligt recept👍