Torskgratäng med bacon och lök
Lite mat var det här, kan behövas såhär på självaste Fettisdagen, eller hur? Jag har ju tipsat om massor av olika semlor tidigare så ni får testa ett av de recepten och jag får inspirera med lite enkel och galet god mat istället:) Som ni vet sedan tidigare så gillar jag när mat är enkel för det är oftast då den är som godast. Så idag bjuder jag på en Torskgratäng med bacon och lök. Sååå himmelens god!
Torskgratäng med bacon och lök 4 portioner
700g färsk torsk eller kolja
Salt
Vitpeppar
1 paket bacon (140g)
1 stor gul lök
3 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
1 msk vetemjöl
1/2 dl gräslök
1 msk dijonsenap
1 dl riven ost
Gör så här:
Dela fisken i stora bitar, du kan ha hela filéer om de inte är så stora. Jag delar i ca 7-10 cm bitar. Mest för att kunna fördela dem i formen. Den tunnaste biten på filéen kan du vika dubbel. Lägg fisken i en ugnsform. Salta och peppra fisken. Dela bacon i bitar och skiva löken i ringar. Fräs bacon och lök i en stekpanna. Häll bacon och lök över fisken. Blanda sedan ihop crème fraîche och mjöl och rör om ordentligt. Blanda sedan ner grädde, dijonsenap och gräslök och häll över fisken. Toppa med riven ost och sätt in i ugnen på 225 grader ca 20 minuter. Tiden kan variera beroende på hur tjocka fiskfiléer du använder. Känn efter så fisken är klar.
Servera med tex potatismos;)
Kram Kram, nu blir det semla här hemma, jag har både bakat och ska äta semla idag;) Äter du semla idag?
Förresten så måste jag passa på att tacka er alla för att ni läser bloggen, vill ni får ni gärna följa mig på Instagram också om ni inte redan gör det, klicka HÄR
Eller på Facebook om ni hellre använder det, eller båda såklart:) Länk HÄR
Kram Kram
Emma
Bland det godaste jag ätit!!! Fick full pott i betyg av hela familjen 👌🤩👌
victoriasprovkök
Härligt👏😘