Kanelbullekaka
LÖRDAG!! Välkommen helg. Igår var jag heeelt slut efter veckan som varit. Skulle fixa lite grejer på fredag kväll och körde fel hela tiden, satt i andra tankar och helt slut i både kropp och knopp. Så idag var det extra skönt att vara ledig. Startade dagen med att baka en Kanelbullekaka och jisses så god den blev. Saftig och med massa smak av kanelbulle. I morgon den 4 oktober är det ju som bekant kanelbullens dag och vill du göra nåt riktigt smarrigt så testa denna underbara kaka. Med ett glas mjölk till är den helt ljuvlig.
Kanelbullekaka
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl strösocker
3/4 tsk mald kardemumma
80g smör
2 dl naturell filmjölk
Kanelfyllning:
80g smör
1/2 dl brunt farinsocker
1/2 dl strösocker
1 1/2 msk kanel
2 msk vetemjöl
Topping:
Pärlsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Sätt ett bakplåtspapper i botten på en rund springform som är ca 20 cm. Smöra och bröa kanterna på formen.
Blanda ihop alla torra ingredienserna till kakan i en bunke. Rör om så allt blandas väl och bakpulvret fördelas med mjölet. Lägg i smöret och smula ut det tillsammans med mjölet med händerna. Så det bara blir små smörkluttar. Tillsätt sedan filmjölk och rör hastigt runt med tex en sked så allt blandas. Du har nu en ganska så fast smet som du ska fördela ut i formen.
Smält smöret till kanelfyllningen i en kastrull, ta av från värmen och tillsätt socker, farinsocker, kanel och mjöl. Rör runt tills det blandats. Fördela blandningen på kakan och strö över lite pärlsocker efter smak.
Sätt in mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills kakan blivit klar i mitten. Du kan testa med en sticka, men kanelfyllningen ovanpå kommer fortfarande vara kladdig så låt dig inte luras av det.
Låt kakan svalna innan du skär i den .
Jag älskar ju kardemumma i både bullar och kakor och har alltid det i degen på mina kanelbullar. Men är du inte så förtjust i just kardemumma kan du ersätta det med lite vaniljpulver.
Ha nu en riktigt fin dag, jag ska de till att vila upp mig tänkte jag. Sen blir det lite shopping antar jag, det behöver fyllas på lite i kylen inför helgen och veckan. Vet inte riktigt vad än bara…
Följ mig mer än gärna på Instagram om du har det Victorias_provkok eller Facebook HÄR
Kram