Grädda våfflor utomhus
Det blev en sån succé med våfflor utomhus, wow så gott. All mat blir ju oftast godare när den tillagas utomhus över öppen eld, tycker inte du det? Och att tillaga våfflor i gjutjärnslagg bara det liksom höjer ju kvaliteten. Jag körde mitt vanliga recept på våfflor som jag brukar göra. De blir inte frasiga utan mjuka mer åt belgiska våfflor fast tunna. Jag är inte så förtjust i för frasiga våfflor nämligen:) SÅÅÅ himla gott men du kan såklart använda vilken smet du vill.
Vi tände som sagt en eld på en anordnad grillplats, för att få stöd till järnet så tog vi några tegelstenar, vi hissade ner det ytterligare lite mer mot elden efter ett tag men du får känna dig fram.
Låt järnet bli varmt på båda sidorna på vänd på det med jämna mellanrum. Klicka sedan i smör, försök smöra på båda sidorna eller ena och vänd järnet. Lägg i lite smet, grädda en stund, vänd, kolla försiktigt, våfflan behöver få lite färg på båda sidorna. Ja känn dig fram helt enkelt.
Mitt järn kommer från en loppis men det finns nya att köpa på olika ställen. Så värt att ha ett våffeljärn hemma om du gillar att vara ute i skogen och laga mat.
Recept på våfflor:
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 dl strösocker
2 äggulor
4 1/2 dl mjölk
120 g smör
2 äggvitor
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Smält smör i en kastrull och tillsätt mjölk och äggula. Vispa så allt blandas.
Tillsätt mjölkröran i mjölblandningen och rör till en slät smet.
Vispa äggvitan i en bunke till ett hårt skum. Vänd ner äggviteskummet försiktigt i bunken och rör lite lätt så allt blandas ihop. Låt smeten stå och dra ca 20 minuter. Eller som jag gjorde denna gång, då stod smeten i kylen över natten, så tog jag fram den lite innan vi skulle iväg.
Alltså ren MAGI måste jag säga…
SÅ fina hjärtan med grädde och sylt, ute i skogen en snöig dag, underbart.
KRAM och hoppas du får en fin helg
Följ mig mer än gärna på Instagram Victorias_provkok eller på Facebook HÄR