Club sandwich
Antar att ni säkert har ätit en Club sandwich någon gång tidigare. Ofta finns de på hotellmenyerna och brukar vara rätt poppis. Till saken hör att det är riktigt gott att göra en egen hemma och det är superenkelt att fixa till. Perfekt som en lunch eller middag och i alla fall jag brukar ofta ha just de ingredienserna hemma. I denna har jag använt mig av stekt ägg men det funkar fint med kokt ägg också om man föredrar det. Så häng med nu så ska jag berätta hur jag gör denna supergoda Club sandwich. Jag gör receptet på en Club sandwich så kan du själv öka på mängden och göra till fler.
Club sandwich 1 st
3 ljusa formbrödsskivor (skär bort de yttersta kanterna på brödet om du önskar)
1 kycklingfilé eller annan kyckling
Salt
Vitpeppar
4 skivor bacon
2 stekta ägg
Några skivor tomat
Lite sallad
Dijonnäs (recept nedan)
Gör så här:
Dijonnäs: Knäck ett helt ägg i en hög smal mixerbunke, tillsätt ca 2 dl rapsolja. Tillsätt 1- 1 1/2 tsk dijonsenap och lite salt. Sätt ner en mixerstav i bunken och mixa ca 15 sekunder medan du håller mixerstaven helt stilla, börja sedan röra på mixerstaven lite åt sidorna. Ägg och olja ska ha samma temperatur jag har det kylskåpskallt. Dijonnäsen ska bli fast som majonnäs. Någon enstaka gång har den inte tjocknat alls för mig hur mycket olja jag än använt men det är enstaka fall, vet inte vad som blir fel då. Bara så du vet att det kan hända, men som sagt den ska tjockna på några sekunder i vanliga fall och önskar du tjockare så mixa ner lite mer olja. helt
Skiva tomaten, stek kyckling, ägg och bacon. Jag brukar dela mina kycklingfiléer så de blir tunnare, krydda med salt och peppar. Rosta rostbröden lätt i en brödrost och skär bort kanterna. Jag använder 3 bröd till en clubsandwich. Bred på dijonäsen på första brödet lägg på fyllning, lägg på ett nytt bröd och gör samma med den våningen. Toppa med ett bröd. Denna gång gjorde jag även lite örtolja och ringlade över, Recept HÄR.
Hoppas du kommer gilla för jag älskar denna goding.
Ha en toppendag, kram
Följ mig mer än gärna på Instagram Victorias_provkok eller på Facebook HÄR