Örtolja
Sommaren och hösten har verkligen så himla mycket gott att bjuda på och visst ska vi ta vara på allt som finns:)
Hemma hos mig finns mängder med solmogna och verkligen supergoda tomater, visst är det lite jobb med vattning och plantering men så himla värt när det är dags att skörda. Jag äter tomater som godis varje dag och tomater med örtolja är en solklar favorit hos mig. Så nu tänkte jag berätta hur enkelt du gör en örtolja om du inte testat det tidigare.
Och vet du hur gott det blir?
Jag köpte krukor med bland annat timjan och basilika som jag planterade om och satte ut och nu har jag en hel buske med basilika ute, sån lyx och massa med timjan så det används i min örtolja i alla fall:) Och smaken blir fantastisk.
Örtolja
Färsk basilika ca 20 blad
Färsk timjan 5-6 kvistar (bara bladen, så dra bort de)
Flingsalt
Olivolja (en god sort)
Gör så här:
Lägg basilikablad, timjan och flingsalt i en mortel och mortla tills det typ inte finns något kvar…Alltså det blir väldigt lite kvar men så smakrikt. Mortla tills bladen är helt borta och bara en grön massa kvar.
Tillsätt olivolja och rör runt i morteln så allt blandas. Smaka av och servera till tex tomater.
Hoppas du får en superfin dag, vi ska iväg till några vänner och grilla, ska bli mysigt.
Ses sen, kram kram