Bakad sötpotatis med grekisk röra
Älskar du också sötpotatis? Alltså det här är så otroligt gott och så himla enkelt att göra. Ät den som den är eller som tillbehör till en bit kött eller kanske kyckling. Smakerna i denna sötpotatis med grekisk röra är helt underbart god och får dina smaklökar att slå volter:) Du bara måste prova, perfekt som lunch eller middag om du vill göra något enkelt, smakrikt och sjukt gott!
Bakad sötpotatis med grekisk röra 1-2 personer
1 sötpotatis beroende på storlek så räcker den till 1-2 personer
Olivolja
Flingsalt
50g fetaost (smulad)
50g naturell philadelphiaost
15 urkärnade kalamata oliver (hackade)
Rosmarin (färsk hackad)
Timjan (färsk hackad)
Gör så här:
Tvätta potatisen och behåll skalet på. Dela den på längden. Smörj in potatisdelarna i olivolja och strö på flingsalt. Lägg potatisen med snittytan uppåt på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen ca 30 minuter på 225 grader, känn så potatisen mjuknat, det tar lite olika lång tid beroende på storlek på potatisen. När den mjuknat, blanda ihop fetaost, philadelphiaost, oliver och massa goda färska kryddor, rosmarin och timjan blev jättegott. Ta bort så du bara använder själva bladen på kryddorna.
Toppa potatisen med röran och sätt in i ugnen igen i ca 7-10 minuter, röran ska bli varm.
Servera på direkten:) Går även att sparar i kylen och värma på om det blir över.
Ha nu en riktigt härlig dag, för min del får dagen starta med en springrunda:) Njut av dagen!
Kram Kram
Följ mig mer än gärna på Instagram Victorias_provkok eller på Facebook
Linnea
Tack <3
Det låter otroligt gott!
Jag bara älskar sötpotatis och gör då och då pommes av det…lite pilligt, men underbart gott. Ibland fräser jag det i panna med annat gott.
Ditt recept kommer jag förmodligen testa redan ikväll!.
Varmt tack
Linnéa