Nattjäst ostbaguette
Nattjäst, nattjäst och nattjäst… JA jag tänker fortsätta tjata och peppa till att göra nattjästa bröd:) Så enkelt och gott så du får bara inte missa det. Det här brödet en Nattjäst ostbaguette blev succé, sååå galet gott!! Testa du också, perfekt till frukosten då det jäser över natten, eller om du hellre låter det jäsa över dagen och äter nybakat till kvällen.
Nattjäst ostbaguette
3 ärtstora bitar jäst
3 dl ljummet (37grader) vatten
1 1/2 tsk salt
Ca 6- 6 1/2 dl vetemjöl
Ca 1 dl riven ost
Gör så här:
På kvällen:
Lös upp jästen i vattnen, tillsätt salt, rör om. Tillsätt sedan mjöl och knåda till en smidig men ändå lös deg. Lägg degen i en bunke som du täcker över ordentligt med plastfolie. Låt stå i rumstemperatur över natten, ca 9-10 timmar.
På morgonen:
Sätt ugnen på 275 grader. Stjälp upp degen på ett väl mjölat bakbord. Degen kommer att vara väldigt lös men använd mjölade händer, strö över mjöl och var försiktig på handen så går det bra:) Strö över mjöl på degen och vik degen några gånger, se till att alla ytor är mjölade. Dra ut degen till en rektangel (knåda inte degen, luften i degen ska finnas kvar). Vrid baguetten lite lätt på degen och lägg på en plåt med bakplåtspapper, strö över riven ost. Låt jäsa medan ugnen blir varm. Innan du sätter in baguetten i ugnen sätt in en liten ugnstålig skål med vatten i botten på ugnen. Grädda baguetten i mitten av ugnen ca 13-14 minuter. Knacka på brödet det ska låta lite ihåligt och få en fin färg. Alla ugnar är olika så håll koll på brödet mot slutet. Låt svalna på ett galler eller på plåten utan bakduk innan du skär i brödet. Så sjukt gott med lite smör och ost på!
Alltså spana in håligheterna i brödet:)
Hoppas du haft en fin start på veckan, kram från mig:)
Följ mig på Instagram Victorias_provkok eller på Facebook HÄR