Sweet chili kyckling i ugn
Många av er, precis som jag är nog sugna på goda och enkla recept på mat…eller har jag fel? Det kan verkligen behövas nu när vårterminen dragit igång. Ja jag som är inom ”skolyrket” kallar det för vårtermin nu:):) Enkel mat som innehåller bra råvaror och som är lagat från grunden, kan det bli bättre? Ja, det är snabbt också och maten klarar sig nästan helt själv förutom lite stekning i början.
Så håll till godo med en smarrig kyckling:) Serveras med fördel tillsammans med ris.
Sweet chili kyckling i ugn 4 portioner
700-800g kycklinglårfilé
1 broccoli
1 röd paprika
1 rödlök
3 dl vispgrädde
1/2 dl soyasås (Kikkoman)
1 dl sweet chilisås
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Bryn kycklinglårfilé i en het stekpanna med smör eller olja tills den fått fin färg på båda sidorna. Lägg över kycklingen i en ugnsform. Anledningen till att jag använder kycklinglårfilé är att den är så mycket saftigare och godare än kycklingfilé och blir perfekt i grytor eller ”gratänger” som denna. Så testa om du inte gjort det redan.
Dela broccolin i små buketter, skiva löken, strimla paprikan, bryn grönsakerna i stekpannan med lite smör eller olja tills det fått lite färg. Lägg över i samma form som kycklingen.
I en bunke vispar du snabbt ihop grädde, soya och sweet chili, häll över formen. Önskar du något tjockare sås så red av med lite mjöl.
Häll såsen över kycklingen och grönsakerna och sätt in i ugnen ca 25 minuter. Se till så kycklingen är genomstekt. Servera med tex ris.
Smaklig måltid:)
Hoppas din dag blir fin, kram
Följ mig på Instagram för massa gott Victorias_provkok