Torskrygg med vitt vin och dijon
Det här var ju inte en vanlig fiskrätt, det var ju utsökt, sjukt gott! Det var första kommentaren från mannen här hemma och då är det riktigt gott! Och jag kan bara hålla med, en enkel och så galet god rätt! Du bara måste testa, torskryggen jag fick tag på var riktigt fin med skinnet kvar och den här rätten passar såväl som lunch som en finare middag.
MUMS på den!
Torskrygg med vitt vin och dijon 4 portioner
700-800g färsk torskrygg
1 rätt stor gul lök
Smör
1 fiskbuljongtärning
1/2 dl vitt vin
2 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
1 msk dijonsenap
Salt
Svartpeppar
Topping:
Räkor
Färsk dill
Gör så här:
Skär torskryggen i lagom stora bitar och lägg i en ugnsform, toppa med salt och svartpeppar.
Skiva löken i tunna skivor och bryn den i en kastrull med smör på medelvärme tills den bilvit genomskinlig och mjuk. Tillsätt sedan vin och buljongtärning och låt det puttra på medelvärme tills vinet nästan kokat bort helt. Tillsätt sedan vispgrädde, cremefraiche och dijonsenap och låt puttra ihop en kort stund. Salta och peppra. Häll såsen med lök i ugnsformen och sätt in i ugnen på 225 grader ca 20-25 minuter.
Ta ut ur ugnen och toppa med färsk dill och räkor, servera tillsammans med tex potatismos.
Hoppas du haft en riktigt härlig dag, här i Örebro kom det faktiskt lite snö så hoppas på att den får ligga kvar några dagar nu:)
Kram och följ mig gärna på Instagram Victorias_provkok