Paprikalax med salsa
Lax är väl bara för gott och perfekt såväl till vardag som lite extra festliga tillfällen:) Här har jag gjort en ugnsbakad lax med en enkel och supergod paprikasås samt en salsa. Jag serverade laxen med bara salsa och lite sallad men funkar fint med lite klyftpotatis eller pasta också:)
Paprikalax med salsa
Laxfilé till 4 personer ca 600-800g
Salt
Vitpeppar
Paprikasås:
1 1/2 dl creme fraiche
100g fetaost
1 mellanstor röd paprika (dela paprikan i stora bitar och rosta i ugnen tills den mjuknat på 225 grader) Eller lika stor mängd rostad paprika på burk funkar också bra.
Salt
Peppar
Salsa:
1 stor röd paprika (Hackad)
2 mellanstora morötter (Skalade och grovt rivna)
2 tomater (Hackdade)
2 salladslökar (Hackade)
1/2 -1 lime saften
1 tsk socker
Massa hackad koriander
Salt
Svartpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader, salta och peppra laxen och sätt in i ugnen när den blivit varm. Låt laxen bli klar tar ca 10-12 minuter.
Gör salsan genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål. Smaka av och tillsätt mer kryddor vid behov.
Paprikasås:
Lägg in paprikan i ugnen och låt den bli mjuk, alternativt använd ugnsrostad/grillad paprika på burk.
Mixa ihop creme fraiche, paprika (låt den svalna lite) och fetaost till en slät sås. smaka av med salt och peppar.
Servera laxen med sås och salsa och kanske något ugnspotatis eller pasta till:)
Hoppas du får en superfin dag och njuter av lite god mat, kanske laxen kan få bli din middag eller lunch dagen till ära?
För min del blir det jobb hela dagen hoppas på att få njuta av solen lite också, tänk att våren är här, så underbart.
Kram
Följ mig gärna på Instagram Victorias_provkok