Flädersaft
Fläder och sommar det hör ihop för mig… Doften och smaken av fläder, underbart… Idag tänkte jag bjuda på saft, många av er har säkert ett recept på flädersaft redan men för er som inte har det så kommer detta som blir supergott!! Det är enkelt men ska stå och dra några dagar i kylen men det ÄR det värt. Jag ska göra en sats till när jag kommer hem :):)
Flädersaft
25-30 stora fläderblomsklasar
2 citroner
1 1/2 liter vatten
1 1/2 liter strösocker
1 msk citronsyra
Gör så här:
Skölj av flädern i vatten och skaka de lätt så vattnet försvinner.
Koka upp vatten och socker och rör om lätt tills sockret lösts upp i vattnet. Rör ner citronsyra.
Tvätta citronerna och skär i skivor.
Varva citronskivor och fläder i en stor bunke och häll över den varma sockerlagen.
Låt stå i rumstemperatur och svalna och ställ sedan in i kylen för att dra ca 2 dygn. Täck över bunken. Sila sedan saften i en finmaskig sil eller saftduk och häll upp på flaskor. Förvara saften i kylskåp.
Späd sedan ut saften med vatten när det är dags att servera.
Hoppas du får en härlig dag, jag sitter just i nu på Åmund vin och fruktgård utanför Kalmar, solen gassar och kl 10.25 är temperaturen redan uppe i 29 grader, hade gärna tagit ett glas flädersaft med is just nu. Men får lugna mig tills vi är hemma igen:)
Kram Kram