Jordnötsgranola
Vilken underbar sommar vi fått såhär i augusti. Ska bli runt 30 grader här i Örebro hela helgen. Så härligt och kul när det blir en helg ved värme för alla oss som börjat jobba igen. Många av er kanske jobbar helg men det har ju ändå varit väldigt fin vecka också. Vi ska ut med båten, en riktig båthelg får det bli, det är efterlängtat.
Tänkte passa på att tipsa om den här otroligt goda Jordnötsgranolan som verkligen höjer yoghurten, filen eller kvargen upp till skyarna…Ungefär så:)
Så prova om du vill lyxa till frukosten lite extra:) Perfekt till helgen ju!
Jordnötsgranola
1 dl mandlar
1 dl cashewnötter
3 dl havregryn
1/2 dl hela linfrön
1/2 dl pumpafrön
1/2 dl solroskärnor
1 dl kokoschips eller kokos flakes
1 msk kanel
2 msk kokosolja (Smält)
2 msk honung
2 msk jordnötssmör
Jag tog även i torkade jordgubbar efter ugnen men absolut inget måste de blev nästan lite mjuka i rumstemperatur så kanske lite russin varit bättre.
Gör så här:
Hacka mandlarna och nötterna och blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke. Blanda sedan ner kokosolja, honung, jordnötssmör. Blanda väl. Lägg upp allt på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen på 175 grader ca 15-20 minuter. Håll koll på granolan och vänd på den ibland. Stäng av ugnen, om granolan behöver torka mer kan den stå kvar i ugnen medan den svalnar, rör om ibland.
Sååå gott och blir lite extra mättande på filen eller yoghurten.
Hoppas du får en riktigt fin kväll och helg och passa på att njuta av sommaren.
Massa kramar