Picklad chili
Har du odlat någon chili hemma hos dig i år? Jag satte några chilifrön och har fått en hel del fina chilifrukter. Mina chili är röda och inte så starka, lite större till storleken och perfekta att lägga in. Alltså de blev så himla gott att pickla chili så det här bara måste du testa.
Ett tips är i alla fall att välja en chili som inte är allt för stark, eller gillar du mycket styrka finkar ju det också men då kanske jag hade valt att göra lite mindre bitar. Jag har serverat min chili till olika maträtter och även toppat pizzan med den. Funkar prima även i taco. Såååå gott!
Picklad chili
4-6 chili
1/2 dl ättika
1 dl strösocker
2 dl vatten
Gör så här:
Värm ättika, vatten och socker i en kastrull på svag värme tills sockret lösts upp helt. Låt lagen svalna, den ska vara ljummen.
Skiva chilin i lagom tjocka skivor. Lägg chilin i en väl rengjord burk och häll över lagen så det täcker helt. Förvara din chili i kylen och den är redo att ätas dagen efter. Den håller sig flera veckor i kylen.
Chilin blir både söt och lite het så väldigt gott! Men som sagt, använd en bra chili med rätt styrka:)
Nu ska jag nog strax ge mig ut och plocka lite mer chili, den är dock grön den som jag har ute nu, men den mognar inne på några dagar.
Ha en fin dag, kram