Stuvade rotfrukter
Vad säger du om jag säger Stuvade rotfrukter? Det har varit en favorit hos mig sen jag var liten och det är ju bara sååå gott. Idag var jag på Willys och handlade och hittade både morot och palsternacka till kanonpriset 4.90kr /kg. Passa på nu när det är säsong. Perfekt att göra Stuvade rotfrukter till lunch eller middag och servera med tex någon korv, isterband, bacon, fläsk eller några rester som finns hemma.
Galet gott och väldigt billigt i alla fall nu på hösten:)
Stuvade rotfrukter
500g morötter och palsternacka
2 msk smör
1 1/2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
Salt
Vitpeppar
3 msk färsk hackad persilja eller ca 2 msk fryst
Gör så här:
Skala och dela morötter och palsternacka i bitar. Koka de i lättsaltat vatten i en kastrull med locka ca 10 minuter eller tills de mjuknat.
Sila bort vattnet.
I kastrullen tillsätter du sedan smör som får smälta, tillsätt vetemjöl och vispa slätt. Tillsätt mjölk och vispa. Smaka av med salt och peppar och tillsätt rotfrukterna. Låt sjuda några minuter på svag värme under omrörning tills stuvningen tjocknat. Tillsätt hackad persilja.
Tack för att jag får inspirera just dig, kanske blir det stuvade rotfrukter till lunch eller middag närmsta dagarna:)
Kram Kram