Krämig pastasås med räkor, dill och purjolök
Det är så galet mycket som står på agendan just nu så hinner inte med mycket mer än jobb för tillfället. Massa roligt jobb såklart men skulle behöva en veckas vila snart tror jag. Du känner säkert igen dig, allt jobb och på det läggs allt fix som ska göras nu innan vintern drar in. Puh, men snart hoppas jag på att det lugnar ner sig lite. Båten är uppe nu i alla fall och det känns skönt:)
När det är mycket att göra så uppskattar i alla fall jag enkel och snabb mat. Den här Krämiga pastasåsen med räkor är himla god och så enkel och snabb att göra. Jag har alltid en eller två burkar räkor i kylen så jag snabbt kan fixa till nåt gott när hungern sätter igång. Jag brukar köpa räkor från Kosterfiskarn eller Ica, finns såklart många fler bra märken men finns även de som inte är så bra tyvärr.
Krämig pastasås med räkor, dill och purjolök (ca 4 portioner)
1/2 liten purjolök
1-2 msk smör
1 1/2 msk vetemjöl
1 dl räkspad från burken
3 dl vispgrädde
Salt
Vitpeppar
Dill
1 burk räkor (400g)
Gör så här:
Hacka purjolöken och bryn den i en kastrull med smör. Ta purjolöken åt sidan så länge, tillsätt 1 msk smör i kastrullen och blanda ner vetemjöl. Rör om och tillsätt räkspad från burken med räkor. Vispa slätt och tillsätt därefter vispgrädde. Låt puttra ihop tills det tjocknar lite, vispa med jämna mellanrum. Smaka av med salt, vitpeppar, hackad färsk dill och blanda ner den brynta purjolöken. På slutet tillsätter du avrunna räkor i såsen och låter det bli varmt men inte koka. Räkorna ska bara bli ljumna.
Servera tillsammans med pasta, jag hade spagetti, toppa eventuellt med lite mer dill och sen finriven parmesanost. Såååå gott!
Krämig sås med räkor…Klart medan pastan kokar.
Hoppas du haft en riktigt fin dag och tack snälla för att du kikar in här hos mig, det betyder så mycket:)
KRAM