Krämig kycklingfilé med dijon och bacon
Alltså hua vad kallt vi har i Örebro nu, minus 14 i skrivandets stund och jag sitter nedkrupen i soffan under en filt och värmer mig. Igår gjorde jag en supergod Krämig kycklingfilé med dijon och bacon till middag och den fick även agera lunch idag. Toppen att ha lunchen färdig i kylen och bara att värma på. Lika god idag var den dessutom. En perfekt rätt till såväl middag som lunch så prova. Väldigt smakrik och god, det gillar jag då kyckling i sig inte smakar så mycket. Så håll till godo, hoppas du provar:)
Krämig kycklingfilé med dijon och bacon
4 kycklingfiléer
Smör
Salt
Vitpeppar
1 tärning höns/kycklingbuljong
2 dl vatten
2 msk vetemjöl utrört i lite vatten
3 dl vispgrädde
1/2 msk dijonsenap
1 tsk kinesisk soja
2 msk gräslök
1 paket skivat bacon
Tillbehör:
Potatisklyftor
Polkabetor
Gör så här:
Salta och peppra kycklingen och stek den i en stekpanna med smör på båda sidorna tills den fått fin färg, rätt mycket färg behöver den ha.
Ta ur kycklingen ur stekpannan och tillsätt vatten och buljong, rör om och låt koka upp, tillsätt sedan vetemjöl som du rört ut i vatten till en redning. Rör om. Tillsätt grädde, dijonsenap, soja och gräslök. Lägg tillbaka kycklingen och låt den puttra på svag värme i stekpannan i såsen tills den blivit genomstekt.
Strimla bacon som du steker i en stekpanna och toppa med bacon och lite extra gräslök på slutet innan servering.
Jag serverade tillsammans med klyftpotatis och polkabetor i klyftor. Klyfta bara potatis med skalet på, polkabetorna skalar du innan och klyftar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och ringla över naturell rapsolja som du sedan vänder potatisen i. Salta och sätt in i ugnen på 225-250grader över och undervärme tills potatisen är färdig, ca 30 minuter men håll koll, tiden beror på storlek på potatisen och ugn. Tänk på att polkabetor/rödbetor tar lite längre tid så gör de klyftorna lite mindre.
Ha en fin kväll så ses vi:)
Kram