Krabbelursemlor
Igår var det ju som bekant Fettisdagen och det vankades såklart semlor både på jobbet och hemma. På jobbet blev det dessa supergoda Krabbelursemlor som vi gjorde över elden. Det blev väldigt uppskattat av alla både stora som små. Fyllningen till de vuxna blev mandelmassa och grädde medan de små fick vaniljkräm och grädde. Testa du också på nästa tur till skogen:) Så gott fika.
Krabbelursemlor ca 10 semlor
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 1/2 dl mjölk
4 1/2 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 1/2 tsk mald kardemumma
Fyllning:
Vispgrädde
Mandelmassa
Topping:
Florsocker
Gör så här:
Vispa ihop ägg och strösocker vitt och fluffigt med en elvisp. Rör sedan ner mjölken. Blanda ihop mjöl, bakpulver och kardemumma i en bunke och rör ner det. Vispa försiktigt tills det inte är några mjölklumpar kvar.
Grädde krabbelurerna i smör på en stekhäll som du har över elden. Klicka ut små kluttar med smet på den varma smörade stekhällen, vänta med att vända dem tills de börjat bubbla upp lite och de fått en fin yta.
Lägg upp dina krabbeluer och låt de svalna innan de toppas. Lägg då på mandelmassa, vispad grädde och sen en till lite mindre krabbelur på toppen. Pudra till sist över lite florsocker.
Väl hemma blev det en till semla på kvällen, då blev det mina Bake-off semlor, perfekta att plocka fram ur frysen och bara grädda.
Inspirationen till Krabbelursemlorna kommer från Fredriks Fika men jag har använt mig av mitt egna recept som jag brukar göra krabbelurer av, blir så bra:)
Hoppas du får en fin dag idag, jag ska jobba hemma dagen till ära:)
Ses, Kram