Äppelpaj med vaniljvisp
Det här är ju bara för gott!! En vanlig hederlig äppelpaj med några extra kluttar smör ovanpå och till det en fluffig vaniljvisp. En snabb och enkel efterrätt som verkligen är svårslagen. Gillar du äppelpaj så testa denna:)
Äppelpaj med vaniljvisp
Äppelpaj:
150g smör
Ca 4 dl vetemjöl
1 dl strösocker
3-4 röda äpplen (Jag hade skalet kvar på mina)
Kanel
Topping:
Lite extra smör i små bitar, ca 50g
Gör så här:
Blanda ihop smör, mjöl och socker tills du fått en smulig deg antingen med händerna eller med maskin. Skala och skiva äpplena, Lägg ut 2/3 av smuldegen i botten på en form, lägg på äppelskivor, strö över kanel, lite socker och toppa med resterande smuldeg. Toppa med små smörkluttar ovanpå och sätt in i mitt i ugnen på 225 grader över och undervärme. Tid ca 15-20 minuter.
Låt svalna och servera med nyvispad vaniljvisp.
Vaniljvisp:
3 äggulor
3 msk strösocker
1 krm vaniljpulver
3 dl vispgrädde
Gör så här:
Vispa ihop äggulor, strösocker och vaniljpulver. Har du inte vaniljpulver fungerar vaniljsocker men öka då mängden eftersom det inte innehåller så mycket vanilj och då kan du minska sockermängden. Vispa grädden i en separat bunke tills den blir rätt hård. Blanda sedan ihop allt försiktigt och servera till pajen. Enkelt och gott.
Hoppas du får en härlig dag, kram