Fluffiga smördegspuffar med getost och valnötter
Alltså spana in dessa godingar, så himla söta! Och galet goda:) Den perfekta lilla förrätten eller varför inte bara som lite tilltugg. Det viktiga med dessa är att de serveras nästan direkt ifrån ugnen. De är som allra godast då nämligen. Men var inte orolig, de är enkla att göra medan gästerna väntar. Och de kan ju faktiskt förberedas lite innan. De fick namnet fluffiga smördegspuffar, tyckte det passade bra då de är himla fluffiga och goda att sätta tänderna i.
Fluffiga smördegspuffar med getost och valnötter 6 st
1 rulle färsk smördeg (jag brukar använda den det står med smör i, godast tycker jag)
1 bit getost (jag köper den över disk, den bredare rullen ca 3 cm tjock skiva behövs)
1 dl valnötter
Flytande honung
Topping:
1 ägg
Gör så här:
Stansa ut rundlar som är ca 10 cm med en liten skål eller liknande rund form. Lägg ut smördegen och kolla så att du får ut 6 rundlar då är de lagom stora.
Lägg upp rundlarna på en plåt med bakplåtspapper. Strö över smulad getost och hackade valnötter i mitten av rundeln. Kanterna ska vara fria. Pensla kanterna med uppvispat ägg.
Sätt in mitt i ugnen på 225 grader över och undervärme tills de puffat upp och fått fin färg ca 10 minuter men håll koll. Blir de inte tillräckligt tunga i mitten kan de puffa upp men stick bara med en gaffel på direkten i mitten då. Jag naggade inte mina gick bra ändå.
Ringla över honung och servera på direkten. Rykande färska och helt galet goda!
Alltså kolla 🙂
Hoppas du provar och berätta gärna vad du tyckte, så himla kul att få veta:) En gammal chef sa en gång till mig, hör du inget får du räkna med att det är bra, men jag vill ju liksom få höra vad ni gillar och inte bara sånt som inte går hem, haha, du förstår:)
Kram
Maria
Hej!
Supergoda smördegspuffar!
Om man ska göra många till ett större kalas, hur kan man förbereda dem innan? Går det att ha färdiga rundlar på en plåt i kylen och i så fall hur länge? Kanske t.o.m. med ost på? Man vill ju gärna grädda så nära som möjligt så att de fortfarande är lite varma när man ska äta dem.
victoriasprovkök
Ja du kan absolut göra rundlarna lite innan, på morgonen kanske om du ska ha de på kvällen. Täck över med plast. Jag skulle nog inte lagt på osten då utan gjort allt innan så det inte vätskar sig på.