Julig cheesecake i glas med saffranskolasås
Det behöver inte vara svårt att lyxa till det med en dessert, den här desserten som är en Julig cheesecake i glas med saffranskolasås är enkel och väldigt snabb att göra. Saffranskolasåsen kan du göra i förväg om du vill och den är så god till både denna dessert och en klick vaniljglass. Det blir en lire större sats av såsen men den är galet god så det gör inget att det blir lite över:) Du kan ju även öka mängden på själva cheesecakefyllningen så kan du göra fler om du önskar.
Det här receptet räcker till ca 4 cheesecake i glas då blir de lite större, jag gillar små desserter men eftersom dessa fick följa med på vår skridskotur på hjälmaren idag så blev de lite större i burk. Gjorde några i glas också som fick stanna hemma. Himmelskt goda måste jag säga!
Julig cheesecake i glas med saffranskolasås 4-6 st
Saffranskolasås:
1 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1/4 gram saffran (1/2 påse)
30g smör
Cheesecakefyllning:
2 dl vispgrädde
200g naturell philadelphiaost
4 msk florskocker
2 tsk vaniljsocker
Pepparkakor
Gör så här:
Börja med att koka saffranskolasåsen. Lägg alla ingredienserna till kolasåsen utom smöret i en kastrull. Låt koka på medelvärme tills du fått den något tjockare konsistens. Ca 5 minuter eller tills det når en temperatur på ca 110 grader. Prova att lägga upp lite av såsen på en kall matsked, då ska den kännas lite tjockare men den får inte bli för tjock. Tillsätt smöret när det kokat klart. Rör om. Låt svalna i rumstemperatur medan cheesecaken görs. Kolasåsen kan serveras ljummen eller rumstempererad.
Lägg alla ingredienserna till cheesecakefyllningen i en bunke och vispa ihop med en elvisp tills den tjocknat.
Smula pepparkaka i botten på glas och spritsa ut fyllningen. Toppa med kolasås och lite pepparkaka:)
Servera och njut!
Den perfekta desserten nu i juletider.
Kram kram och hoppas du provar:)