Krustad kladdkaka
Alltså dessa små godingar…. Såååå supergoda små kladdkaksbitar i en minikrustad och visst är de söta också. Perfekta att ha i frysen och sedan bara kunna plocka fram en liten mini dessert efter middagen. Eller såklart servera nygräddade:)
Jag gillar små minidesserter och tar hellre en liten dessert än en stor. Gör du också det?
Krustad kladdkaka 8 st små mini
8 minikrustader
50g smör
3/4 dl socker
1 ägg
3/4 dl vetemjöl
2 msk kakao
1/4 krm salt
Topping:
1/2 dl vispgrädde
50g mascarponeost alternativt färskost (philadelphiaost)
1 tsk vaniljsocker
1 msk kladdkakesmet
Garnering:
Strössel
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader över och undervärme.
Smält smöret i en kastrull och och tillsätt resterande ingredienser till kladdkakesmeten. Rör om väl så att allt blandas.
Ställ ut 8 stycken små minikrustader på en plåt eller i en ugnsform. Spritsa ner kladdkakefyllningen inte ända upp. Spara ca 1 msk av smeten till toppingen om du önskar lite kladdkakesmet på den också. Dessutom får toppingen en härligt ljusbrun färg.
Sätt in krustaderna i ugnen ca 11 minuter, men håll koll, alla ugnar är olika, de ska gärna behålla lite kladd i mitten men ändå fluffa upp lite.
Ta ut ur ugnen och låt svalna innan toppingen spritsas på.
Vispa ihop alla ingredienserna till toppingen i en bunke med en elvisp tills det tjocknat och kan spritsas. Spritsa på krustaderna och toppa med strössel. Antingen serveras de direkt eller förvars i frysen och tinas upp några minuter innan servering. Förvaras de i kylen mjuknar krustaderna men i frysen klarar de sig bra och behåller krispigheten.
Lycka till och hoppas att du får en fin kväll:)
Kram