Magiska scampispett med vitlök & linssallad
Men alltså vet knappt vart jag ska börja…
Vilken otrolig rätt detta blev! Som du säkert redan vet om ifall du följt mig ett tag så bara älskar jag skaldjur, fisk, sallad och grönsaker. Eller jag gillar den mesta maten men detta är verkligen enormt gott!
Och dessa scampispett med vitlök och persilja, ja de skulle jag kunna äta varje dag.
Dessa spett serveras med fördel tillsammans med en god sallad. Jag gjorde en linssallad med belugalinser och jag kan skriva ner receptet även på den. Gjorde inga exakta mått men lite på ett ungefär i alla fall.
Magiska scampispett med vitlök & linssallad 2 portioner
20 stora råa scampi (jag räknar 10 per person men då var mina väldigt stora)
2 stora klyftor vitlök (fint hackade)
1/2 dl fint hackad färsk persilja
3/4 dl naturell rapsolja
1 tsk honung
1 krm salt
Gör så här:
Blanda ihop allt till marinaden. Ungefär hälften använder du till att marinera dina scampi, den andra halvan av marinaden sparar du och penslar på dina grillade scampispett vid servering. Lägg i dina scampi som ska vara råa (sånna gråa) skalade och upptinade i marinaden. Låt marinera minst 1 timma.
Trä upp dina scampi på spett, jag tog 5 per spett så vid servering får man 2 per person. Du gör alltså 4 spett:)
Sätt ugnen på 225 garder med grillfunktion eller grilla på grillen. Det går ganska så fort, några minuter, men sina scampi ska få fin färg så vänd de gärna någon gång under grillningen.
Pensla på lite extra marinad och servera tillsammans med Linssallad som jag berättar vad jag hade i här nedan.
Linssallad med belugalinser:
2 dl svarta belugalinser (kokta, alltså jag kokar egna)
2 nävar med babyspenat (grovt delad)
1 lite rödlök (hackad)
15 små mini tomater (halverade)
1 liten gurka gurka (delad i mindre bitar)
1/2 röd paprika
1/2 grön paprika (delade i mindre bitar)
1 päron (delad i mindre bitar)
1 dl mangotärningar
Dressing:
3 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
1 tsk dijonsenap
1 tsk mjuk eller flytande honung
Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienserna till salladen. Rör ihop dressingen i en skål och blanda ner önskad mängd i salladen alternativt får var och en ringla den över salladen. Sen är det dags att äta detta goda och njuta!
Ha en fin dag, KRAM