Farfars heta räkor
Och varför har de då fått detta namn kan man tänka sig?
Det är lite långsökt men det var ett givet namn… Det är inte min farfars heta räkor för han finns tyvärr inte med oss längre utan min väns barns farfar:):) Min vän har länge pratat om Farfars heta räkor som hon gillar så himla mycket och klart att jag var tvungen att prova dessa omtalade räkor.
För att jag skulle få receptet så krävdes en sak, att de skulle heta Farfars heta räkor eller egentligen ville hon döpa de till ”Heta farfars räkor” men de fick bli den första:):)
De var i alla fall såååå himla goda och kommer absolut att göras fler gånger!! Perfekta att servera tillsammans med några saltade chips eller på ett rostat bröd. Kanske nu till nyåra som lite mingelmat? Kan ju även serveras i ett litet fint glas.
Testa!!
Farfars heta räkor
1/2 kg räkor med skal frysta funkar bra har du färska så tänk på att de ofta är saltare
2 msk olivolja
2 msk chilisås
1 msk finhackad persilja
1 finhackad vitlöksklyfta
Finhackad chili efter smak ”farfar” skriver 1 chili men jag tog inte alls så mycket då mina var starka, ta bara lite då och smaka av.
1 tsk flytande eller mjuk honung
1 1/2 krm salt (känn dig fram beroende på hur salta räkorna är)
1/2 krm grovmalen svartpeppar
Gör så här:
Blanda ihop allt till marinaden och lägg sedan i de skalade räkorna. Låt stå en stund sedan är det klart att servera.
Servera med tex chips, på ett bröd eller bara som de är… eller varför inte en sallad som toppas med dessa godingar.
Lycka till och ha en fortsatt fin jul:)