
Kebapi med feta och paprikasås
På våra många långa resor i södra europa har det blivit en hel del mat som hör länderna till. Jag älskar ju som ni vet att prova mat från olika länder och gör det mer än gärna när jag reser. Dessa en en klar favorit och perfekta att servera tillsammans med en sallad och denna grymt goda feta och paprikasås passar riktigt bra till. Jag gjorde dessutom spetten några dagar innan då jag fick köttfärs över och lade spetten i frysen. Perfekt att bara ta fram, låta tina upp och grilla när det väl är dags att servera. Jag körde mina på grill i ugnen men tillåter vädret så kör de på grillen.

Kebapi med feta och paprikasås
500g blandfärs
1 liten gul lök
1 stor klyfta vitlök
2 msk fint hackad persilja gärna färsk
1 tsk paprikakrydda
1/2 tsk cayennepeppar
1/2 tsk chili flakes
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/4 tsk bikarbonat
2 msk varmt vatten
Gör så här:
Lägg köttfärsen i en bunke. Hacka löken, vitlöken och persiljan fint. Lägg ner i bunken, tillsätt även kryddorna, bikarbonat och vatten. Rör om, använd händerna så att allt blandas väl.
Låt köttfärsblandningen stå i kylen ca 1-4 timmar och gör sedan små spett ca 10-15 cm.
Grilla spetten eller kör de i ugnen på grill tills de är genomstekta.
Feta och paprikasås:
100g grekisk yoghurt på burk
50g fetaost, en god sort (jag brukar använda en i burk Oriental White extra creamy)
70g (ca 1 paprika) rostad paprika på burk
1 msk olivolja
1 tsk citronjuice eller mer efter smak
1 liten klyfta vitlök (riven)
1/2 tsk oregano
1/2 chili flakes
Lite salt efter smak
Gör så här:
Lägg allt i en mixerbunke och mixa slätt.
Servera dina grillade Kebapi tillsammans med en god sallad och denna sås. Galet gott!

Om du grillar spetten i ugnen så kör på grillfunktionen och lägg på ett galler. Tips är att sätta en plåt med bakplåtspapper under så minskar du jobbet med rengöring efter:)

Så himla gott! Perfekt nu när man vill äta fräsch och enkel mat i vår och sommar. Perfekt att förbereda.




Hoppas du testar och gillar:)