
Grekisk kycklingbowl
Sommarmat, detta är verkligen den perfekta sommarmaten, jag lovar! Så himla gott och fräscht att njuta av en sommardag/kväll. En grekisk kycklingbowl med en härlig blandning av både ris, kyckling, grönsaker, tzatziki och bröd. Detta kan jag njuta av alla dagar i veckan:)

Grekisk kycklingbowl 2 portioner
400 kycklinglårfilé
2 msk rapsolja (naturell)
2 msk citronjuice
2 rivna vitlöksklyftor
1 tsk torkad oregano
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk salt
3/4 tsk svartpeppar
2 dl kokt ris
200 g körsbärstomater
1/2 gurka
1/4 rödlök
100 g fetaost
Någon skivad frukt tex nektarin, mango, melon
2 dl tzatziki (recept nedan)
Färsk persilja till topping, lite torkad oregano och olivolja är också gott på
Till servering: Libabröd som du delar, penslar med olivolja och kör kort i ugnen tills de blivit hårda, tar någon minut bara.
Gör så här:
Börja med att dela lårfiléerna på mitten. Blanda ihop en marinad med olja, citronjuice, vitlök, oregano, paprikapulver, salt och svartpeppar. Lägg ner kycklingen och låt den marinera minst 30 minuter.
Koka ris, jag använde mig av jasminris men det funkar med det du gillar såklart.
Gör tzatziki med receptet nedan.
Tzatziki:
1/2 gurka
2 dl grekisk yoghurt i burk 10%
1 klyfta vitlök (smaka av)
Salt
Gör så här:
Riv gurkan grovt på ett rivjärn, kläm ur vätskan och lägg gurkan i en skål. Tillsätt yoghurt, här beror det lite på hur stor gurkan är men tillsätt tills du får en fin konsistens med lagom med gurka. Smaka av med vitlök och salt och låt vila en stund.
Sätt kycklingen på spett och grilla i ugnen på 250 grader grill tills de är genomstekta och når en temperatur på 72 grader. Här kan du såklart gilla om du vill det.
Dela grönsakerna och kyl ner riset. Lägg upp allt i skålar och toppa med knaprigt libabröd.


Smaklig måltid och hoppas att du får en fin söndag:) Själv ska jag fortsätta med fönsterrenovering, cykla Lången runt och äta en grillad lunch ute för det ska bli varmt även idag.
Kram