
Lax med krämig kräft-och hummersås
Oj oj, ni var väldigt många som önskade recept på denna goding så nu fick jag fart, haha. Alltid roligt att få lite respons och veta att ni tycker det är roligt att få ta del av recepten.
Den här laxen är supergod och så enkel att göra, inga konstigheter bara gott liksom. Vi serverade denna med potatis till men kan tänka mig att både mos, pressad potatis och pasta kan vara gott också.
Hoppas du testar:)

Lax med krämig kräft-och hummersås
700g laxfilé i 4 bitar
Salt
Vitpeppar
2 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl creme fraiche 32%
2 msk hummerfond
1 msk färsk hackad dill
En liten guntta cayenne peppar
Några droppar citronjuice
Lite salt (smaka av)
1 msk vetemjöl utrört i lite vatten till att reda av såsen med
170g kräftstjärtar
Färsk dill
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader över och undervärme och koka ditt tillbehör, kanske potatis som vi hade.
Lägg laxfiléerna i en ugnsform och strö över lite salt och vitpeppar.
I en kastrull tillsätter du vispgrädde, cremefraiche, hummerfond, dill, lite cayennepeppar efter smak, jag tog bara ytterst lite och några droppar citron även det efter smak men jag tycker inte det ska vara för mycket av det. Koka upp och red av med lite vetemjöl som du rört ut i några msk vatten. Du kan även använda dig av kräftspadet som finns i burkan med kräftstjärtar. Tillsätt redningen i såsen och vispa tills den tjocknat, här kan du tillsätta lite kräftspad från burken också om du vill ha något lösare sås och det ger också en fin smak.
Lägg kräftstjärtarna ovanpå lanen och häll över såsen. Sätt in i ugnen ca 15-20 minuter eller tills laxen är färdig men ha den inte inne för länge för då kan den bli torr. Den eftersteks lite efter också.
Toppa med lite dill innan servering och njut!

Hoppas du gillar, Kram Kram