Det blev en härlig fisksoppa till middag ikväll, det är riktigt gott med soppa ibland och sååå enkelt! Allt som oftast är mat enkel att laga och speciellt soppor som i stort sett klarar sug själva på spisen… Som ni säkert kommer märka gillar jag mat som reder sig själv. Det är klart man måste jobba lite med det men sånt é livet!
Riktigt fina scones blev det, detta recept är nog det bästa jag har använt för att göra scones!
7 dl vetemjöl
1tsk salt
4tsk bakpulver
100g smör
3dl mjölk
Blanda alla torra ingredienser. Blanda i rumsvarmt smör i mjölblandningen, blanda i mjölk. Degen ska vara ganska kletig men ändå formbar. Dela i 2 delar och platta ut, gör ett kors i brödet och grädda i ugnen ca 12 minuter. 225-250 grader.
Fisksoppa med lax och räkor:
400-500g lax
1stor gul lök
2 msk smör
1 burk hela skalade körsbärstomater ”mutti”
5 dl fiskbuljong
1/2 dl vitt vin
250g skalade räkor
1dl vispgrädde
Hackad dill
Skala och hacka löken, fräs i smör i en kastrull. Tillsätt tomater, buljong och vin, låt sjuda 15 minuter. Skiva laxen i tärningar och tillsätt, låt sjuda ytterligare 5 minuter. Vispa grädden till ett hårt skum och rör försiktigt ner i soppan hett upp soppan och tillsätt räkor och dill.
Riktigt fin soppa, kan göras med annan fisk också, låt gärna soppan stå och dra en stund innan servering.