Kvällens så ska det låta var ju riktigt toppenbra… Nu är det talang och sen blir det nog Varning för barn… Har ni sett det, störtkul, i bland i alla fall;)
Här kommer ett av de lovad recepten på plock, riktigt mumsigt var det och det ska vara mycket olika saker att plocka med när det är plock:)
Till 16 rulader (ca 1- 2 per person om man har annat plock):
16 skivor rostbiff (vinmarinerad)
1 rödlök
1 msk socker
2 msk rödvinsvinäger
1/2 spetskål (250g)
1 liten fänkål
1 dl crème fraîche
1 1/2 msk grov skånsk senap
Salt
Svartpeppar
Skala och skär rödlöken i tunna skivor.
Rör ihop socker och vinäger och salt i en skål. Blanda ner löken och massera den lite i vinägern så att den mjuknar något. Låt stå ca 10 minuter.
Ansa och skär spetskål o fänkål i fina strimlor (jag använde osthyvel för att få extra fina strimlor). Blanda med crème fraîche och senap och krydda med salt och peppar.
Lägg lite kålsallad i varje rostbiff och rulla ihop. Lägg alla rulader på ett fat och lägg över den vinmarinerade rödlöken, toppa ev med lite persilja.
Riktigt mumsigt… Mer recept på plock kommer inom kort;)
Ha det toppen så länge!!!