Så då har jag jobbat idag då, det gick ju bra, skönt att komma igång och se lite folk om dagarna;)
Ikväll är det föräldramöte på jobbet så det är bara att pallra sig dit igen… Jag hann i alla fall göra lite trattkantarellsoppa mellan jobbtillfällena… Det får jag tacka Emma på jobbet för… Hon hade nämligen med sig massa trattkantareller till jobbet som vi fick…Tack och halleluja så gott det blev;)
Till soppan fick det bli fluffiga ost och smördegsbröd, riktigt gott till;)
Riktigt gott, passar utmärkt som förrätt i en liten skål eller som varmrätt i en lite större skål så klart!!
Till ca 4-5 personer behövs:
1 liter färska trattkantareller eller 1 dl torkade
2 schalottenlökar, finhackade
1 vitlöksklyfta, finhackad
2 msk Smör
1 msk vetemjöl
1 liter grönsaksbuljong (2 grönsaksbuljongtärningar + 1 liter vatten)
2½ dl vispgrädde
1 msk citronsaft
Salt
Vitpeppar
Om du använder torkad svamp så blötlägg den i ca 30 minuter (använd blötläggningsvattnet till buljongen).
Stek lök, vitlök och svamp i smör tills vätskan kokat in.
Lägg över i en kastrull och pudra över mjöl.
Häll i buljong och grädde, och låt koka i ca 10 min. Mixa soppan.
Smaka av med citron, salt och peppar.
Fluffiga Ost-och smördegsbröd:
Smördegsplattor
Ost
Sätt ugnen på 225 grader.
Kavla ut smördegen och skär till trekanter av den.
Lägg en ostskiva mellan 2 smördegstrekanter och tryck ihop något på kanterna.
Grädda i ugnen tills de fluffat upp och fått lite färg…
Mmm så gott…ha en bra dag nu måste jag nog ta mig ut en sväng i friska luften…. Innan jobbet kallar igen…
Kram
Sofie
Vad gott!! Härliga sopptider! Älskar svampsoppa i alla former. Även bröden låter smarriga.
SusanneSj
Vad hungrig jag blev nu, ser supergott ut.
Tack för ett lättlagat recept på soppa. Har tre burkar med trattkantareller 🙂