Nu har det börjat att mörkna på ordentligt, klockan är bara 17.45 och det är ganska mörkt ute redan… Inte undra på att man är trött nu då;)
Nu ska jag snart pysa iväg in till stan men först tänkte jag tipsa om detta…
Hur gör ni raggmunkar??? Jag har alltid stekt dem i stekpanna, men nu hittade jag ett enkelt recept som man gör i våffeljärn… Riktigt smidigt och gott… Till det blev det en skinkröra, riktigt gott men jag var bara tvungen att ha på lingonsylt också, jag tycker liksom att raggmunk och lingonsylt hör ihop… Vad tycker ni?
Raggmunk:
2 dl vetemjöl
5 dl mjölk
2 ägg
100g smält smör
800g potatis finriven
Blanda allt utom potatisen i en bunke.
Pressa ur saften ur potatisen och tillsätt potatisen i bunken. Rör om väl och grädda i våffeljärn. Jag klicka i lite smör i järnet men jag tror inte det behövs;)
Skinkröra:
350g rökt skinka/bog (hackad i små bitar)
1 purjolök (hackad)
1 paprika (hackad)
2 dl matyoghurt
1 msk majonnäs
Blanda allt och servera till raggmunken.
Smaklig måltid;)
Kram till er
Alexandra - Kärlek på tallrik
Nej men OJ vad snart att göra dem i våffejärnet! Jag älskar raggmunk, men gör det alltför sällan! Vet inte ens varför, kanske för att det är mammas specialitet så det blir att jag beställer det när jag är hemma på besök 😉 För säga till henne om våffeljärnet nästa gång! Och det är klart man måste ha lingonsylt till. Och rårivna morötter <3
SusanneSj
Det var måååånga år sedan jag åt raggmunk. Men nu blev jag sugen för detta såg jättegott ut tillsammans med skinkröran.
Ha en fortsatt bra dag!
Kram
Sofie
Så bra att göra dem i våffeljärn. Inte tänkt på!