Gokväll fina du och gokväll härliga underbara lördag!
Dagen har spenderats hemma med diverse projekt och även lite träning, sprang 5 km (5,15min/km) skapligt för att vara mig, jag skulle slå mitt rekord som är 5.05 idag men det blev visst inte så… Det får bli i morgon istället. Älskar runkeeper på iPhone, mycket roligare att springa när man kan mäta tid/km:)
Jag har även hunnit med att baka ett gott bröd, eller tid och tid, det tar nån minut att röra ihop och sen sköter det sig ju själv i ugnen så det är extremt enkelt!
Du behöver:
2 dl havregryn
5 dl dinkelmjöl
1 dl linfrön
1 dl sesamfrön
1 dl russin
2 tsk bikarbonat
1 nypa flingsalt
3 msk honung
1 stort alt 2 små äpplen (grovt rivna)
4 dl yoghurt (naturell turkisk yoghurt valde jag)
Solroskärnor till topping
Gör så här:
Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke.
Tillsätt honung, äpple och yoghurt, rör om till en rätt lös deg/smet. Tillsätt eventuellt lite mer yoghurt om det behövs.
Klä 2 små alt 1 stor brödformar med bakplåtspapper, sleva ner smeten i formen, toppa med solroskärnor och sätt in i ugnen på 200 grader ca 45-50 minuter. Jag tog ut brödet när termometern visade 97 grader och det blev perfekt!
Kram och ha en fantastisk kväll och morgondag!
Vilket gott bröd! Kram
Mmm jättegott var det:) kram
Det låter som ett bröd för mig. Om man tar bort russinen då. Fast det kanske inte funkar? Kan man ta nåt annat tro? Jag hatar nämligen russin i allt bakat. Kram!
Det funkar utmärkt att ta bort dem, kanske lägga till nån annan torkad frukt, kanske aprikoser, fikon? Testa;) kram
Mmm…smaskens! 🙂
Perfekt att fixa sådant bröd, snabbt och smidigt!
Ha en fin kväll!
Kramar!
//Lana
Ja sånna här snabba bröd är toppen, minimalt med disk och fort går det:)
Kram