Gokväll fina du och gokväll härliga underbara lördag!
Dagen har spenderats hemma med diverse projekt och även lite träning, sprang 5 km (5,15min/km) skapligt för att vara mig, jag skulle slå mitt rekord som är 5.05 idag men det blev visst inte så… Det får bli i morgon istället. Älskar runkeeper på iPhone, mycket roligare att springa när man kan mäta tid/km:)
Jag har även hunnit med att baka ett gott bröd, eller tid och tid, det tar nån minut att röra ihop och sen sköter det sig ju själv i ugnen så det är extremt enkelt!
Du behöver:
2 dl havregryn
5 dl dinkelmjöl
1 dl linfrön
1 dl sesamfrön
1 dl russin
2 tsk bikarbonat
1 nypa flingsalt
3 msk honung
1 stort alt 2 små äpplen (grovt rivna)
4 dl yoghurt (naturell turkisk yoghurt valde jag)
Solroskärnor till topping
Gör så här:
Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke.
Tillsätt honung, äpple och yoghurt, rör om till en rätt lös deg/smet. Tillsätt eventuellt lite mer yoghurt om det behövs.
Klä 2 små alt 1 stor brödformar med bakplåtspapper, sleva ner smeten i formen, toppa med solroskärnor och sätt in i ugnen på 200 grader ca 45-50 minuter. Jag tog ut brödet när termometern visade 97 grader och det blev perfekt!
Kram och ha en fantastisk kväll och morgondag!
Hovkonditorn
Vilket gott bröd! Kram
victoriasprovkök
Mmm jättegott var det:) kram
Erika G
Det låter som ett bröd för mig. Om man tar bort russinen då. Fast det kanske inte funkar? Kan man ta nåt annat tro? Jag hatar nämligen russin i allt bakat. Kram!
victoriasprovkök
Det funkar utmärkt att ta bort dem, kanske lägga till nån annan torkad frukt, kanske aprikoser, fikon? Testa;) kram
Svetlana Driagina
Mmm…smaskens! 🙂
Perfekt att fixa sådant bröd, snabbt och smidigt!
Ha en fin kväll!
Kramar!
//Lana
victoriasprovkök
Ja sånna här snabba bröd är toppen, minimalt med disk och fort går det:)
Kram