Åh äntligen fredag och ledig helg som väntar, helt fantastiskt!
Hoppas ni har det toppen såhär fredag eftermiddag, jag slutade tidigt idag och ska iväg och springa lite och sen handla lite skaldjur inför kvällens mys:) älskar fredagar…och lördagar…och söndagar;)
För ett tag sen bakade jag ett riktigt gott och enkelt filmjölksbröd som jag lade ut på instagram men jag missa nog att lägga ut receptet, här kommer det i alla fall, perfekt till helgfrukosten.
Till 2 bröd behövs:
4 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
3 dl rågsiktsmjöl
4 dl blandade fröer tex linfrö, rågkross, solrosfrön
4 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1/2 dl olja
1/2 dl mörk sirap
1 liter filmjölk
1/2-1 dl lingonsylt
Frön till topping
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt resterande ingredienser och rör om väl.
Smöra 2 rektangulära brödformar (eller använd bakplåtspapper), häll i smeten och toppa med ytterligare lite frön.
Sätt in i ugnen ca 1 timma på 175 grader. Brödet ska få en innertemperatur på ca 95-96 grader.
Bra brödformar finns att köpa på Ikea för 19 kr styck tror jag det var;)
Ha en toppenfredag
Kram kram