Godmorgon på dig och godmorgon fredag, tjohoo, veckans bästa dag;)
Efter jobbet bär det iväg för att handla lite räkor och plock och såklart lite fina tulpaner som gör allt lite extra mysigt och vårigt.
För nån dag sen testade jag för första gången att baka med svarta bönor, det låter lite konstigt men blev riktigt gott. Det blev en riktigt smarrig chokladkaka med frosting. Sockerfri och en nyttig variant på fikabröd för er som önskar det. Pappa fick bli försökskanin när han var förbi igår och han gilla den, det är bra betyg för han rynkar gärna på näsan till sockerfritt så testa;)
Chokladkaka:
2 1/2 dl svarta bönor
1 ägg
2 äggvitor
1 banan
3 färska dadlar (urkärnade)
5 msk kokosolja
1/2 dl äppelmos
1 msk honung
1/2 tsk vaniljpulver eller extrakt
5 1/2 msk kakao
1 tsk bakpluver
1/2 tsk bikarbonat
Frosting:
1 dl creme cheese
1 1/2 msk kakao
4 dadlar (mixade)
Topping:
Kokos
Gör så här:
Smörj eller lägg bakplåtspapper i en ugnsform, jag använde en vanlig rektangulär brödform. Sätt ugnen på 175 grader.
Mixa alla ingredienser till en jämn smet och häll upp i formen. Grädda i ugnen i 25-35 minuter det beror lite på ugnenhur fort det går. Kakan ska vara torr när den är klar så testa med en provsticka.
Låt kakan svalna helt innan du tar bort formen.
Skär upp i små fyrkantiga bitar och toppa med frostingen.
Förvara i kylen.
Frosting:
Mixa dadlarna till en kräm.
Blanda ihop kakao, creme cheese och daddelkrämen.
Bre på frostingen på de kalla chokladbitarna.
Toppa med kokos.
Vill du ha mer frosting så gör dubbelt;)
Nu blir det lite träning sen iväg till jobbet, happy friday<3
Svetlana Driagina
Gott det låter!
Härligt med fredag och tulpaner! 🙂
Ha en toppen dag!
Kram kram
//Lana
Hovkonditorn
Ja, visst blir det gott att baka med bönor. Den här ser mycket god ut. Kram och ha en fin helg!