Äntligen helg, tjoho, klackarna i taket nu ska det firas att det är helg. Middag med räkor och mys vid nya kaminen. Underbart, skulle kunna sitta uppe hela natten och elda men måste ju sova lite också;) Idag firas ju även Kladdkakans dag, det bakades kladdkaka på jobbet och även hemma. Hemma gjorde jag en nyttig variant som blev sjukt god, gör den!! Nomnom sååå gott och ännu bättre när man kan äta med gott samvete.
Till en kaka (8 bitar) behövs:
2 dl mandelmjöl
3 msk riven kokos
4 msk kakao
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 msk kokosolja
1 msk flytande honung
3 ägg
10 färska dadlar (urkärnade)
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en rund springform ca 18 cm med kokosolja, strö i kokos. Sätt ett bakplåtspapper i botten så blir den lätt att få bort från formen. Blanda ihop de torra ingredienserna. Mixa dadlar och honung slätt, knäck ner äggen och mixa lite till. Häll ner äggsmeten i bunken med de torra ingredienserna. Smält kokosoljan på svag värme (den smälter snabbt) och blanda ner den i smeten.
Rör ihop allt och häll ut i formen.
Grädda kakan i mitten av ugnen ca 8-10 minuter. Kakan ska vara kletig när du tar ut den. Låt svalna och ställ in i kylen tills den kallnat helt. Servera med tex grädde, banan och hallon.
Hovkonditorn
Mmm, så gott!