Måndag, jobbat i vanlig ordning och en springrunda i regnet blev det också. Nu sitter jag och värmer mig vid kaminen och väntar på att köttsoppan ska bli klar. Tänkte dela med mig av en hälsosam kaka med smak av pepparkaka. Riktigt gott, juligt och sockerfritt. Doftar underbart och smakar riktigt gott. Jag förvarar mina i frysen och äter dem direkt från frysen, då får man de extra krispiga och knapriga, annars är de lite mjukare i konsistensen.
Du behöver:
100g smör
2,5 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
2 st äggvitor
½ tsk bikarbonat
50 gram cashewnötter
200 gram dadlar
½ tsk nejlika
1 tsk ingefära
2 tsk kanel
2 krm kardemumma
2,5 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
2 st äggvitor
½ tsk bikarbonat
50 gram cashewnötter
200 gram dadlar
½ tsk nejlika
1 tsk ingefära
2 tsk kanel
2 krm kardemumma
Gör så här:
Smält smör i en kastrull och låt svalna. Mixa dadlarna och cashewnötterna ihop med smöret och kryddorna. Häll över det i en bunke och rör ner mandelmjöl och fiberhusk.Låt stå ca 10 minuter och svälla. Vispa äggvitan hårt och vänd ner den försiktigt i kaksmeten. Tillsätt bikarbonat och blanda till en fast deg. Sätt ugnen på 200 grader. Tryck ut pepparkakor med fingrarna eller en sked på en plåt klädd med bakplåtspapper, degen är kladdig så den kan inte kavlas ut. Kakorna flyter inte ut så mycket så du får själv bestämma hur tjocka du vill ha dem. Grädda i mitten av ugnen i ca 8 minuter. Kakorna ska få lite färg. Receptet hittade jag hos ”morning moments” något omgjort dock, tack, så nöjd med dem och de kommer absolut göras fler gånger.
Kram kram <3
Mårtenssons kök
Kanonrecept, tack för tipset – både på kakorna och på Morning moments det är alltid lika roligt att få upptäcka nya!