Vilken söndag det blev. Strålande sol och en härlig dag i backen. Vi skulle åkt till Romme men vi ställde in pga att vi trodde det skulle blåsa för mycket, tji fick vi. Superfint väder och sol så vi packa bilen och åkte till storstenshöjden. Perfekt att ha en backe ca 30 minuter bort med bil.
Och lika perfekta var de här goda barsen när man behövde lite extra energi för att orka.
Du behöver:
125 g torkade fikon
1 msk kakao
1 msk vatten
1 1/2 dl müsli
50 g torkade aprikoser
1/2 msk rapsolja
1 dl havregryn
100 g mörk choklad 70%
Gör så här:
Ta bort den lilla hårda biten på fikonen.
Mixa fikon, kakao och vatten i en mixer.
Tillsätt müsli, aprikoser och olja och mixa.
Rör ner havregryn så att allt blandas väl.
Kavla ut mellan 2 bakplåtspapper till en slät rektangel på ca 1/2 cm tjock.
Smält chokladen över vattenbad och bred den på kakan. Lägg kakan plant i kylen och låt den stelna. Skär i lagom stora bitar.
Perfekt att ha med i skidbacken eller till träningen när du behöver lite extra energi.
Godnatt, i morgon väntar en ny dag med jobb så nu är det bäst att slockna.