Godmorgon, idag är det sovmorgon för min del, eller ska jag kalla det bakmorgon. Har nämligen varit uppe 2 timmar redan och bakat. Imorgon blir det kalas i sommarstugan och då ska det bjudas på massa gott. Haft lite tight i veckan då det blivit mycket jobb så då får man baka på morgonen.
Igår gjorde jag iordning ett nattjäst bröd med äpple som jag skickade med F till jobbet. Jättegott, saftigt, knaprigt på ytan och lite lagom segt. Älskar nattjästa bröd, perfekta att äta till frukost. Kanske passar bra till helgen.
Du behöver:
10g färsk jäst
3 dl kallt vatten
1 tsk salt
1 rivet rött äpple
Ca 6-7 dl vetemjöl
Topping:
Chiafrön
Solroskärnor
Gör så här:
Blanda ut jästen i vattnet.
Tillsätt sedan övriga ingredienser och knåda till en deg.
Lägg degen i en avlång brödform med bakplåtspapper och täck med plastfolie. Låt stå i rumstemperatur över natten. På morgonen toppar du med frön och sätter in i ugnen ca 25 minuter på 225 grader.
Ha en fin dag, jag ska fortsätta min bakning nu så jag blir klar innan jobbet kallar.
Kram kram <3