Visst är det gott med nybakat bröd och dessa är perfekta då de jäser i rumstemperatur över natten. De blir även sådär härligt sega och krispiga. Jag har gjort dem tidigare men nu har jag även lagt till chiafrön som är riktiga superfrön.
Till ca 5 frallor behövs:
3 g färsk jäst
9g salt
350g vatten
360g- 380g vetemjöl (gärna special)
70g chapatimjöl eller annat fullkorns/rågmjöl
40g pumpafrön
20 g chiafrön
På kvällen:
Blanda ut jästen i vattnet och tillsätt övriga ingredienser, blanda till en deg.
Täck bunken med plastfolie och ställ i rumstemperatur över natten.
På morgonen:
Sätt ugnen på 250 grader.
Lägg upp degen på ett väl mjölat bakbord, degen är lite klibbig. Vik ihop degen ett par gånger och forma till en ”limpa”. Dela degen i 5 bitar och doppa snittytorna i mjöl. Lägg upp på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ca 30 minuter.
Släng in ca 1 dl vatten i ugnen innan du sätter in plåten, grädda ca 10-15 minuter. Låt svalna och njut.
Grymt gott!