Sol, regn, svarta moln, kyla och värme… Tröja på, tröja av…Svensk sommar bara att vänja sig med det antar jag. Men när vädret tillåter är det väl sjukt gott att grilla hamburgare och om vädret inte tillåter att grillen tas fram funkar stekpannan utmärkt. Jag gör alltid egna hamburgerbröd, perfekt att ha ett gäng i frysen och bara plocka fram. Dessa är supergoda och kan varmt rekommenderas till sommarens hamburgare. Ett hemmagjort hamburgerbröd lyfter burgaren ett stort snäpp upp, lovar.
Du behöver:
2 1/2 dl vatten
0,5 dl mjölk
1/2 pkt jäst
2 msk strösocker
2 tsk salt
1 medelstort ägg
40 g smör
Ca 8 dl vetemjölspecial
Gör så här:
Smält smöret och blanda ner vatten och mjölk, värm till 37 grader.
Smula ner jästen i en bunke och häll över vätskan rör tills den löst sig.
Blanda ner ägg, socker och salt, rör om.
Tillsätt mjöl och arbeta i maskin ca 10 minuter. Degen ska släppa från bunkens kanter och inte vara kladdig men ta inte i för mycket mjöl, då blir det för kompakt.
Låt degen jäsa under en bakduk ca 30-40 minuter.
Forma till runda bullar.
Låt jäsa på en bakplåtspappersklädd plåt ca 30-40 minuter.
Pensla med ägg och strö på sesamfrön.
Grädda på 200 grader i cirka 13-15 minuter eller tills de är gyllenbruna.
Låt bröden svalna. Dela bröden när de ska fyllas och stek dem gärna med snittytan nedåt i en stekpanna med smör eller ringla på lite olivolja på bröden och grilla. Det blir grymt gott.
Jag har tipsat om dessa tidigare men ni får ju inte missa dem.
Kram och ha en härlig kväll
Susan
Är mängden vätska rätt, min deg blev väldigt lös?
victoriaadmin
Hjälp, nej tack för att du såg det, jag har nog halverat mängden i det receptet men missat vätskan. Hoppas du redde ut det. Förlåt, men tack för att du meddelade om det: