Härliga fina augustidag, väl hemkommen från jobbet blev jag riktigt sugen på jordgubbskräm. Jag hade tinat upp jordgubbar som låg i frysen och passade på att göra lite kräm. Det blev en nyttig kräm utan vitt socker, istället sötade jag med dadlar och gjorde den tjockare med chiafrön. Det visade sig bli otroligt gott med lite mjölk.
Nyttigt, enkelt, gott och energigivande, det behövdes efter en lång jobbdag.
Till 1-2 portioner behövs:
2 dl jordgubbar (färska eller upptinade)
5 dadlar (färska urkärnade)
1-2 tsk chiafrön
Gör så här:
Mixa hälften av jordgubbarna med dadlarna till en slät kräm. Tillsätt resterande jordgubbar och mosa ner dem. Önskar du en helt slät kräm så mixa alla jordgubbarna.
Tillsätt sedan chiafrön, rör om och låt stå en stund och svälla.
Servera med kall mjölk.
Fantastiskt<3