Ibland behöver man nåt lite extra sweet och vad passar då bättre än de här gudomliga Dulce de leche biskvierna. Så otroligt gott så vore det inte för sockerchocken man får om man äter för många hande man nog ätit ihjäl sig på dem.
Mandel botten:
200g mandelmassa
1/4 dl strösocker
1 äggvita
Italiensk marängsmörkräm med Dulce de leche:
2 äggvitor
1 1/2 dl strösocker
1 krm vaniljpulver
2 – 2 1/2 dl florsocker
200g rumsvarmt smör
150g Dulce de leche (Classic från Pampas deli)
Topping:
200g mörk choklad
Gör så här:
Börja med botten: Blanda ihop riven mandelmassa med socker och äggvita. Vispa med elvisp tills du få en slät massa.
Klicka ut små runda kluttar på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda dem mitt i ugnen ca 12 minuter på 200 grader. Tiden är beroende på storlek så håll koll på dem.
Italiensk marängsmörkräm med Dulce de leche:
Lägg äggvitor och strösocker i en metallskål eller liknande och vispa med en elvisp över ett vattenbad tills du når en temperatur på 65 grader. Ta sedan bort bunken och fortsätt vispa tills marängen kallnat. Klicka sedan ner lite i taget av det rumsvarma smöret medan du vispar.
Fortsätt vispa och tillsätt florsocker och vaniljpulver. Tillsätt till sist den gudomligt goda Dulce de leche och vispa till en slät kräm.
Ställ in krämen i kylen om den behöver stelna till lite mer.
Bred ut krämen på undersidan av botten, se till att det blir som en kulle. Enklast är det att bre ut med en sked. Ställ in biskvierna i kylen någon timma. Doppa sedan de kylskåpskalla biskvierna i smält choklad. Chokladen smälter du enkelt över ett vattenbad. Lägg upp dem på en bricka på ett bakplåtspapper och ställ in dem i kylen.
Ät och njuuuuut, förvars i kylen men kan även frysas. Så sjukt gott, det är några moment att göra innan de blir klara men de är klart värt det.
Kram❤️