Godmorgon, lördag och så välbehövlig sovmorgon idag. Att vakna av sig själv och slippa stressa är guld värt. Det har varit mycket jobb både på dagtid och kvällstid och mer blir det nu när december närmar sig. Ikväll kickstartar vi igång julstämningen, det blir nämligen julbord på Grand Hotel i Stockholm, alltid lika gott, juligt och mysigt att komma dit. Jag ska försöka ta lite bilder så ni som inte varit där får se hur det är.
Men vill ni kicka igång julen lite lätt med smak av pepparkakor så funkar de här goda cheesecake bollarna med pepparkaka perfekt. Enkelt är det också.
Cheesecakebollar:
150 g philadelphiaost
1 dl vispgrädde
1/2- 3/4 dl florsocker
Några finmalda pepparkakor att rulla bollarna i
Gör så här:
Vispa grädden hårt.
Blanda ihop philadelphiaost och florsocker och rör sedan ihop det med grädden försiktigt.
Ställ in smeten i frysen tills den stelnat till sig något, den ska vara fast men inte för hård. Den ska helt enkelt gå att rulla till bollar.
Rulla till bollar, antingen formar du bollar lite snabbt med händerna eller så använder du en liten glasskopa eller sån melonsked att forma bollar med. Rulla i finmalda pepparkakor, jag mortlar mina. Ställ in i frysen att stelna helt.
Så goda så.
Nä nu måste jag nog ta och krypa iväg från soffan, tänkte ta mig ut på en härlig promenad i blåsten innan det blir dags att åka. Kram och ha en fin dag❤️