Nu närmar det sig jul med stormsteg. Jag brukar alltid baka massa gott julgodis såhär lagom till jul men i år har jag visst tagit det lite lugnt med det. Kanske får bli lite mer i helgen. De här bakade jag igår i alla fall och jag älskar dem. Svårt att sluta äta och kombon mandlar, choklad och flingsalt är grymt god. Testa du med kanske årets julgodis?
Du behöver:
50g smör
3 dl socker
3 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
100g mörk choklad (70%)
1 dl mandlar
1 tsk flingsalt
Gör så här:
Koka ihop smör, socker, grädde och sirap i en tjockbottnad kastrull på medelvärme tills du når en temperatur på 122 grader.
Hacka under tiden choklad och mandlar.
Ta av kastrullen från värmen och rör ner choklad, mandlar och salt. Rör om så allt blandas och häll snabbt upp fudgen på en plåt med bakplåtspapper. Bred ut till den tjockleken du önskar, toppa med lite flingsalt om så önskas när den kallnat något och låt stelna. Skär sedan fudgen i bitar.
Ät nu inte upp alla på en gång, kram❤️