Jobb och julklappsshopping blev det visst idag… Visst är det lite mysigt att shoppa julklappar men när man springer rundor för man inte vet vad man ska köpa känns det inte lika kul. Tror dock jag lyckades ganska så bra i alla fall.
Igår blev det lite julbak här hemma och jag gjorde kärleksmumsen lite juligare genom att använda mig av den goda gula kryddan saffran.
Chokladbotten:
150g smält smör
1 1/2 dl mjölk
2 ägg
3 dl strösocker
4 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
Saffranstopping:
200g cream cheese tex philadelphiaost
2 – 21/2 dl florsocker
1 påse saffran
Gör så här:
Blanda det smälta smöret med mjölken.
Vispa ägg och socker poröst och fluffigt i en bunke med elvisp. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och sikta ner i äggblandningen. Rör till sist ner smör och mjölkblandningen.
Häll ner smeten i en form med bakplåtspapper som är ca 25 gånger 25 cm. Grädda i ugnen på 175 grader ca 20-25 minuter.
Blanda under tiden ihop alla ingredienserna till toppingen och bred den på kakan när den kallnat helt. Toppa med chokladströssel.
*Inkan*
Låter sagolikt gott 🙂 Kan man frysa rutorna med toppingen på ?