Godmorgon fina du❤️
Har startat dagen med en härlig springrunda längs stranden och jag älskar verkligen morgonen. Bästa tiden på dygnet. När man drar ut på en runda innan staden har vaknat, precis när solen gått upp, när yoga tränas på stranden och när folk går med sina brödpåsar med nybakat bröd. Sen känner man sig härligt pigg och fräsch hela dagen och kan med gott samvete lata sig på stranden.
Det blir ju inte så mycket matlagning när man bor på hotel som ni säkert förstår men skönt med lite semester även från det fast det börjar klia lite i fingrarna.
Innan vi åkte iväg gjorde jag en grym pulled pork burger med ägg. Jag hade sparat pulled pork i frysen sedan sist vi åt det. Perfekt att frysa in och sen enkelt kunna slänga ihop en burgare.
Pulled pork:
Ca 1 kg skinkstek
1 dl ketchup
1 dl rapsolja
1/2 tsk svartpeppar
1/2 tsk chilipulver
1/2 tsk salt
1 tsk socker
2 vitlöksklyftor (rivna)
1 msk balsamvinäger
1 krm sambal oelek
1 stekpåse
Gör så här:
Blanda alla ingredienserna till marinaden. Lägg skinksteken i en stekpåse och häll i marinaden. Blanda så det täcker köttet. Dra åt påsen med tillhörande band och lägg in i ugnen på en plåt eller i en ugnsform. Gör ett litet hål på ovansidan av stekpåsen. Låt skinksteken stå i ugnen ca 5-6 timmar på 125 grader. Skinksteken ska falla sönder då är den klar.
Ta ut ur ugnen och dra sönder köttet med en gaffel.
Krydda sedan köttet efter smak om du har några favoritkryddor.
Jag köpte källarfranskor på Citygross, de har så gott bröd om man inte just då hinner baka. Sen fyllde jag dem med uppvispat creme fraiche som dressing och på bröden,riven vitkål, riven ost, stekt ägg, pulled pork, smörstekta majskorn med lite salt på, stekt paprika och tomat. Grymt gott och som sagt spara i frysen så slänger du snabbt i hop en burgare.
Nu blir det stranden, hoppas ni får en toppendag vad ni än gör❤️ kram