Sunday and I’m still sick… Just nu känns det som att det kommer ta tid att bli frisk. Men snart vänder det väl hoppas jag.
Idag tänkte jag bjuda er på smarriga små praliner fyllda med en nutella ganache. Jag gjorde hemmagjord nutella och hade i mina men det går såklart bra med den köpta varianten också.
Nutellaganache:
3/4 dl vispgrädde
200g nutella (rumsvarm)
1 msk siktat florsocker
Topping:
200g vit choklad
Kakao
Gör så här:
Lägg nutellan i en bunke. Värm upp grädden i en kastrull och ta av den precis innan den börjar koka. Häll den varma grädden över nutellan och rör om, sikta över florsocker och rör tills allt blandats. Ställ in i kylen tills det kallnat och stelnat.
Rulla små bollar av ganachen och lägg dem på en bricka med bakplåtspapper. Ställ in dem i frysen och låt dem stelna till något.
Smält chokladen över ett vattenbad och låt den svalna. Stick i en grillpinne eller tandpetare i nutellabollen och doppa ner den i den vita chokladen. Låt stelna och ta av från pinnen. De stelnar till ganska så fort eftersom nutellabollen är kall. Lägg upp på brickan men bakplåtspapper och när alla är klara kan du blanda ner lite kakao i den vita chokladen som är kvar och ringla över pralinerna. Förvara i kylen.
Ha en härlig söndag❤️ KRAM