Då var söndagen här igen...skoja med mig att helgen går fort. Det har varit en lugn helg med träning, promenader, mat och bakning samt lite vila ute i solen. Hur skönt är det inte att man kan sätta sig ute i solen en stund och den värmer.
Som sagt, det blev lite bak i helgen, bland annat de här smarriga hälsosamma bullarna med choklad.
Du behöver:
50g smör
2 1/2 dl mjölk
25g jäst
1 krm salt
1 msk honung
1 ägg
1 tsk nymald kardemumma
Ca 7 dl dinkelmjöl
Fyllning:
13 färska dadlar
80g smör
2-3 msk kakao
Topping:
Uppvispat ägg
Sesamfrön
Gör så här:
Smula jästen i en bunke.
Smält smöret i en kastrull och tillsätt sedan mjölken. Låt det bli fingervarmt.
Blanda ner smörblandningen med jästen och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt sedan salt, honung, ägg och kardemumma. Tillsätt sedan dinkelmjöl, lite i taget tills du får en smidig och klibbfri deg. Låt jäsa i bunken, övertäckt ca 30-40 minuter.
Gör fyllningen, kärna ur och mixa dadlarna till en slät kräm, blanda ner rumsvarmt smör och kakao.
Kavla ut degen och bred på fyllningen i en lite tjockare lager. Vik ihop degen, skär i 3 cm längder och tvinna ihop till bullar.
Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper, låt jäsa 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrön.
Sätt in bullarna i ugnen ca 6-9 minuter på 225 grader.
Låt svalna och njut av bulle med ett glas kall mjölk.
Kram ❤️