Choklad är jag otroligt svag för, det är ju så gott. Det bästa med det är ju att det går att göra så mycket med det också.
Här kommer ett enkelt, roligt, gott och väldigt uppskattat godis som görs snabbt. Det är gott att äta som det är men även snyggt att toppa bakverk med eller varför inte ha som topping till glass?
Du behöver:
Ca 6-7 dl poppade popcorn
Ca 100 g mjölkchoklad
Lite flingsalt
Gör så här:
Smält chokladen över ett vattenbad. Häll den över de poppade popcornen och rör om. Bred ut popcornen på ett bakplåtspapper, sära på dem och och strö på lite flingsalt. Låt stelna och mumsa på. Glöm inte att äta upp all smält choklad som blir kvar i skålen;)
Annika
Ser så gott ut!
Är popcornen varma när du häller på chokladen. ? Poppar du i micron eller kastrull eller köper i påse?
Annika
victoriasprovkök
Jag brukar poppa mina i en kastrull med smör, tycker det blir godast. Sen brukar jag låta dem svalna och blanda med chokladen. Kram
Annika
Saltar du dem före chokladen?
victoriasprovkök
Nej jag har inte gjort det, tar på flingsalt efter istället, det blir gott. Gott med bara choklad också?